Romana Brons

Ik ben Romana Brons en ik neem bij BBcoaching met name de specialisaties: gezinsproblematiek, adolescenten en persoonlijke ontwikkeling voor mijn rekening.

Voor mij staat de persoonlijke ontwikkeling en verandering van de cliënt centraal, waarbij tevens gekeken wordt naar de relatie ten opzichte van zijn of haar omgeving. Dit wordt ook wel omschreven als systemische begeleiding.

Als coach/therapeut begeleid ik cliënten wanneer ze vastgelopen zijn en help ik onder andere bij angstproblematiek en activering van de cliënt.
Ik maak hierbij veel gebruik van de volgende methodieken:

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)
Een methode die veel wordt gebruikt om gedragsverandering te bewerkstelligen.
“Het zijn niet de gebeurtenissen zelf die ons verstoren, maar onze gedachten en gevoelens daarover” (Ellis)

Mindfulness
Een methode die mooi aansluit bij het vinden van rust en ontspanning, zonder dat dit zweverig hoeft te worden. Mindfulness werkt ook heel erg goed bij kinderen.
“Je kan de golven niet vermijden, wel kan je leren surfen”

Systemisch Coachen
Systemisch coachen richt zich op de omgeving en de (familiaire) achtergrond van de cliënt.
Ingesleten patronen zorgen soms onbedoeld voor verstrikking en blokkades.
“Een mens kan pas werkelijk begrepen worden vanuit de context van zijn relaties”

Motiverende Gespreksvoering
Hierbij wordt de cliënt gemotiveerd om zijn of haar specifieke motivatie te vinden tot gedragsverandering.

Ik geef mijn cliënten door middel van emotionele, sociale en cognitieve training de juiste vaardigheden mee voor meer zelfvertrouwen, vitaliteit en balans. Uiteraard kijk ik, met name bij de jeugd, heel goed naar de leeftijd en de ontwikkeling.

Ik ben opgeleid tot NLP Master Practioner en (kinder)coach en ben in het bezit van de diploma’s Medische- en Psychosociale Basiskennis volgens Plato-norm, Motivational Interviewing en Systemisch werken. Ik werk tevens als counselor voor H.A.N.D.S (Human Assisstance Network for Daily Support) en ik ben verbonden aan de Stichting Paarse Pelikaan. De Stichting Paarse Pelikaan biedt een vernieuwend zorgconcept aan in de regio Gooi en Vechtstreek. In een zin samengevat: snelle en gerichte interventies in thuissituaties die (dreigen te) escaleren.

Voor meer informatie of een afspraak kun je mij bellen: 06 2475 8236

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close