Bas Brons

Ik heb al een aantal jaren een eigen praktijk en ben opgeleid tot GGZ-Agoog (Bachelor of Social Work / Sociaal Pedagogische Hulpverlening). Overige opleidingen die ik heb genoten zijn: NLP Coach Master Practioner, Rationele en Emotieve Therapie (RET), Motivational Interviewing (MI), PsBKen diverse verslavingszorg gerelateerde trainingen. Ik ben werkzaam als therapeut, coach en counselor voor particulieren en voor diverse organisaties.  Naast deze werkzaamheden verzorg ik ook lezingen en presentaties en ben ik verbonden aan de Kansspelautoriteit (KSA). Ik ben actief op een aantal werkterreinen, te weten: crisis counseling, bedrijfsleven, mensen met een visuele en/of auditieve beperking, relatietherapie en verslavingszorg.

 In de verslavingszorg ben ik inmiddels al enkele jaren werkzaam als counselor/behandelaar. Mijn manier van werken laat zich het best omschrijven als no-nonsense, direct en confronterend, met als doel de cliënten inzicht te geven in hun eigen (verslavings)gedrag en vanuit daar werken aan een wezenlijke positieve gedragsverandering.

Het ontstaan van een verslaving zelf is geen bewuste keuze. Bepaalde omstandigheden en factoren kunnen hier mede oorzaak van zijn. Een verslaving gaat echter niet zomaar over. De problemen die bij een verslaving horen, moeten aangepakt worden. Ik begeleid de client vanuit de gedachte dat de oplossing in onszelf zit en dat ieder mens verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen leven. Iedereen is in staat om keuzes te maken die verandering teweeg kunnen brengen.

Keuzes die ervoor zorgen dat wij zelf weer de regie over ons leven in handen krijgen en houden. Volledige genezing van een verslaving is weliswaar niet mogelijk, maar deze is wel onder controle te houden. Voor de duidelijkheid: onder controle houden is niet leren gecontroleerd te gebruiken, maar volledig stoppen met gebruik. Dan pas heb je de verslaving onder controle. Om je leven weer op de rit te krijgen kan ik je begeleiden en ondersteunen.

Dit geldt ook voor jouw omgeving. BBcoaching heeft tevens veel aandacht voor het systeem (partner, gezin, werkgever et cetera) van de client. Zij spelen een essentiële rol in het herstelproces van de client, maar ook voor hen is het van belang dat zij kunnen werken aan hun eigen herstel.

Verslaafd raken is geen bewuste keuze. Herstellen daarentegen wel !!

 “Het zijn niet de gebeurtenissen zelf die ons verstoren, maar onze gedachten en gevoelens daarover” – Ellis

Voor meer informatie of een afspraak kun je mij bellen. T.: 06 22288163

 

 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close